Zioła szwedzkie wg oryginalnej receptury Marii Treben
Legendarne zioła szwedzkie według receptury Marii Treben. Zioła szwedzkie to 11 ziół dobranych według prastarej receptury. W skład preparatu
Arcydzięgiel, Kurkuma, Piołun, Senes, Manna, Oset, Mirra, Rabarbar, Kamfora, Waleriana, Cynamon, Kardamon, Szafran. Zioła szwedzkie w postaci suchej przeznaczone są do sporządzenia nalewki stosowanej wewnętrznie jak i zewnętrznie, do nacierań. Nalewka z ziół szwedzkich skuteczna będzie m.in. w przypadku wrzodów żołądka i dwunastnicy, stanach zapalnych przewodu pokarmowego, przewlekłych zaparciach, bólach głowy i migrenie oraz jako preparat wspomagający w leczeniu cukrzycy i trądziku. W przypadku częstych przeziębień stosowanie ziól wpłynie na poprawę odporności organizmu. Kompozycję ziól dobrano tak, aby służyły również poprawie samopoczucia. Sposób przygotowania: 90,0 gramów ziół zalać 1,5 l alkoholu 38%- 40%, przechowywać w ciepłym miejscu (ok. 25 stopni Celsjusza) przez 14 dni, wstrząsać codziennie. Po 14 dniach mieszankę przecedzić i przelać do ciemnych buteleczek, zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu. Tak sporządzoną nalewkę można stosować przez kilka lat. Sposób użycia: pić 2 razy dziennie łyżeczkę od herbaty, z niewielką ilością wody.
Zawartość opakowania: 90,2 g.
Konfekcjonowanie: Grupa MTS
|